• ABOSTONTERRIER.HU - minden, amit a boston terrierekről tudni érdemes...

Tenyésztők

Tenyésztők

Az alábbi tenyésztők az oldal által hirdetett nézeteket vallják, kutyáikat a lehető legjobb körülményeknek között, az állatvédelmi törvénynek megfelelően tartják, az FCI, a MEOESZ, és HTME tenyésztései előírásainak megfelelően tervezik és hozzák le almaikat. Nem a mennyiséget, hanem a minőséget tartják szem előtt. CÉLlal tenyésztenek, nem csak azért, hogy babák legyenek!

Az egyszerűség kedvéért a tenyésztőket ABC sorrendben, saját bemutatkozó szöveggel prezentáljuk.
A lista bővítés alatt áll!

 A listán csak olyan tenyésztők szerepelnek, akik:
  • megfelelő körülmények között tartják a kutyáikat és a kölyköket
  • csak törzskönyves kutyákkal dolgoznak és csak törzskönyvvel adják el őket
  • rendszeresen kiállításon “minősíttetik” kutyáikat
  • nem tenyésztenek célirányosan színhibás vagy nem FCI standard színű kutyákat
  • a szülők megfelelő minősítésű egészségi szűréssel rendelkeznek, beteg kutyákkal nem tenyésztenek
  • a kölykök 8 hétes kor előtt nem elvihetőek és minden szükséges oltással rendelkeznek (minimum 3), rendszeresen vannak féreghajtva (minimum 3 alkalommal)

Absolutely Cosmopolitan Kennel       

A boston terriert először egy kutyákkal kapcsolatos TV sorozatban láttam. Annyira megfogott az a néhány perc, hogy szinte azonnal kitaláltam, NEKEM KELL EGY BOSTON! – Akkoriban egy mentett uszkárom volt „csak”, aki erősen antiszociálisan viselkedett szinte mindenkivel, ha 2 lábú, ha 4 lábú volt az illető. A múltját sajnos nem ismertem, de egészséges önbizalmú kutyát szerettem volna belőle „nevelni”. – Megszületett a gondolat csírája. Innen következett egy közel 1-1,5 éves intenzív kutatás (és gyűjtögetés).
A létező (szerintem) összes bostonos információt felkutattam, majd az összes kennel honlapját végig tanulmányoztam, akik az FCI, AKC oldalán, vagy azon keresztül találtam. Számtalan kutyakiállításra ellátogattam, nézelődtem, tanultam, figyeltem. Kialakult egy eszményi boston terrier képe a fejemben, amit meg akartam szerezni. Beszéltem néhány tenyésztővel is (főleg tengerentúliakkal), és rájöttem, hogy nem is
olyan könnyű hozzájutni a fajtához, de mindenképpen egy tenyésztőt érdemes választani, akit addig ostromlok, amíg nem jutok Tőle egy általam oly vágyott kiskutyához. Hosszas vívódás után egy esős napon ellátogattam egy komáromi kiállításra. Természetesen még egyszer és utoljára végig néztem, hallgattam a bírálatokat és utána szó szerint letámadtam Recse Mónikát (The Best Kennel), hogy nekem tőle kell egy kutya, a Matyi nevű kanjától és Timi nevű szukájától. Szegény Móni előttem nem igazán tapasztalt efféle fanatizmust és céltudatosságot ilyen téren, de elég meggyőző lehettem, mert már aznap felkerültem a várólistájára (természetesen hazaérve kitöltöttem a kérdőívet is). Ez volt “bostonos” életem első napja.

Jillyenre közel 1,5 évet vártam, de közel sem tétlenül. Kedves kutyás társaim szórakoztatására, és saját fejlődésem elősegítésére csaknem az összes haza kiállításon részt vettem – persze, mint néző és szurkoló. Igyekeztem kihasználni az időt a kiállítási felkészülésre, mivel ekkorra már azt is eldöntöttem, hogy új passziót választok magamnak.

És egyszer csak érkezett egy sms Mónitól, hogy a fedeztetés megtörtént. Onnantól a mai napig is, napi kapcsolatban állunk egymással. Egy csodálatos barátot is találtam az új életemhez Móni személyében.

Jillyen 2011.07.03-án 10:30-kor érkezett. 10:40kor Mónitól kaptam egy fényképet a csapatról, majd 10:41kor kiválasztottam Őt. A további fényképes dokumentáció a FB oldalamon nyomon követhető.
Jillyen szépen felnőtt, rengeteg kiállításon vett részt, számtalan csodálatos pillanatot okozott nekem is, Lilynek is és a családomnak, barátaimnak. A bostonok MINDENRE képesek! Még barátokat is csempésznek az ember életébe. Nálunk a közös séták és családi napok összehozzák a gazdikat. De ez már egy másik történet…
Közel 2 évvel Jillyen születése után 2013.06.11-én megszülettek Jillyen első babái (Érkezési sorrendben: Adam My Privileged, aki most Elmó, Adysone Inspire Me, Alice The Irresistable, Abigel The Enchanting, Antony Is My Gentle, Alyson Rock The World és a kisherceg Alexander In Style, aki most Bosco névre hallgat. Mind a 7en egészségesen születtek, gyönyörűek és igazi bostonok.
Így érkezett meg családunk újabb tagja Tonica… folyt. köv. …. 🙂

Black Bead Kennel

 

Kennelünk 2008 óta foglalkozik Boston terrierek tenyésztésével, nálunk a kutyák család tagok így kis létszámban élnek velünk.
Fontos számunkra hogy kutyáink és kölykein a legegészségesebbek legyenek,így megválogatjuk a párosításokat.
Igyekszünk figyelni az örökletes betegségek elkerülésére és a jó idegrendszerre.
Szerencsésnek mondhatom magam hogy a hobbim a munkám és az életem, mint kutyakozmetikus, betekintésem van sok kutyafajtához és így még erősebb szerelem lett a boston terrier.
Sok országban jártunk már kiállításon és sok szép eredménnyel tértünk haza, de mind közül Európa legnevesebb kiállítása a Crufts-ra vagyok a legbüszkébb, ahova elsőként jutottunk le magyar bostonosként és helyezést is értünk el,ami nem kis szám egy szinte csak angol ellenfelekkel teli osztályban ,angol bírónál!

Első kutyánk Manó sajnos nem volt velünk sokáig mert meghalt az első szülésénél,de ő alapozta meg kennelünk többi tagját, két kölyke él velünk Angel és Anakin.
Anakin hobby kutyaként tengeti életét vele kirándulni és találkozókra járunk. Angel pedig a kiállítások szerelmese (bízton állíthatom ,mert egyszerűen megsértődik ha őt nem viszem) Legújabb tagunk Charma ,aki Angel lánya.
Kennel társamnál Icánál van Manó testvére Mex és Lara aki egy másik kennelből származik.
A mottónk hogy a boston egy életforma és csak akkor tudja meg valaki milyenek is igazán ha már van egy ilyen kutyájuk!

De mint a legtöbb terriert őket is csak olyan gazdinak ajánlom aki következetesen tudja nevelni,mert hamar az ember fejére tud nőni.

Rettentő okosak de nem úgy születnek hogy tudnak mindent…sőt…nevelni és tanítani kell őket ahhoz hogy az intelligenciájuk megmutatkozzon!


Carnevil Kennel 

„Vannak kutyák és van a Boston Terrier…”

7 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a fajtával, akkor még itthon nagyon kevés helyen lehetett látni Boston Terriert. Az élet és a sors úgy hozta, hogy csak 2013-ben került hozzám életem első Boston terrierje Pixie, aki kennelünk alapító szukája is lett egyben. Nem sokkal később érkezett Jack Csehországból, aki félig amerikai vonalat képvisel, ahonnan a fajta is származik.

Nálunk a kutyák egyenrangú családtagok, egymás életének a részei vagyunk, velünk élnek, részeik a mindennapjainknak! Kiskutyáinkat is csak ilyen felfogású gazdiknak szánjuk elsősorban. Családi kennelként nem a mennyiséget, hanem a minőséget képviseljük. Célunk az egészséges, jó genetikájú kiskutyák tenyésztése!

Én kontrollerként dolgozom egy nemzetközi cégnél, párom pedig építőmérnök. Számunkra a kutyázás a kikapcsolódást, nyugalmat jelenti a rohanó hétköznapokban. Pixien és Jacken kívül még két kutyánk van, Lujza a boxer matróna, és Gizmo a kis pekingi, aki a falka vezére. (Legalábbis szerinte). Ők a mi kis Családunk. A hétvégéink szinte kivétel nélkül Róluk szólnak. Kirándulunk, kiállításon vagyunk, kutyás programokon veszünk részt, vagy csak lógatjuk a lábunkat a tóparton… Lényeg, hogy együtt a falka!

Pixievel együtt egy új kaland is kezdődött az életemben a kiállítások világában. Boldog vagyok, hogy már az első évben nagy sikereket értünk el, nem csak magyar, de nemzetközi szinten is. Egyik legbüszkébb a 2015-ös brno-i Európa kiállításon elért eredményünkre vagyok. Pixie növendék osztályban 11 kutya közül 3-ik helyen végzett. Számomra felejthetetlen élmény volt a világ legnagyobb tenyésztőivel egy ringben szerepelni és helyt állni!


The Best Kennel

A Boston Terriert egy külföldi TV adón láttam meg. Az addig csak fotókról ismert szép kiskutya a képernyőn keresztül sugározta felém azt a hihetetlen energiát, temperamentumot és határtalan szeretetet, amit van szerencsém nap mint nap átélni.
Évekig tartó kutatás után került családunkhoz az első Boston Terrierünk Thalia Szlovákiából. Természetesen akkor még ritkább fajtának számított mint manapság és az ára is sokkolóan hatott,mikor megtudtam, hogy mennyit kell fizetni egy ilyen kölyökért, ha tenyésztőtől vásárolom. Ez természetesen nem is volt kérdés számomra, hiszen minden kutyámat megbízható helyről vettem. Amint dolgozni kezdtem és kaptam fizetést, raktam el az összeget,hogy megvásároljam éppen azt a kutyát amit akkor kinéztem magamnak.
Akkor még nem gondolkodtam tenyésztésben csupán egy ilyen kiskutyát akartam, de az első együtt töltött hónap után tudtam, hogy nekem mindig lesz minimum egy bostonom. Thalia annyira elbűvölt minket személyes varázsával, intelligenciájával, szeretetével, hogy rövid kis élete megpecsételte sorsunkat. Egy sajnálatos balesetben (kutyatámadás) hunyt el 3 hónaposan. Másnap az első dolgom az volt, hogy írtam a tenyésztőnek, hogy nekem azonnal kell egy bostonka és kértem segítsen. Néhány nap múlva megkaptam a választ, hogy
mehetünk Thalia testvérért, Brigiért, őt a tenyésztő magának tartotta meg, de megsajnált és azt mondta enyém lehet, így –mivel minden spórolt pénzt kiadtunk az előzőér – kölcsönt kértem, hogy ki tudjam fizetni az 1200 euros vételárat , majd hétvégén sírva öleltem az új kiskutyámat.

Alig néhány hónappal Brigi érkezése után már kerestem egy fiút, mivel azt olvastam, hogy az első igazi boston csíkos volt, így azt kerestem, de olyan ritka volt anno mint a fehér holló, kb egy évet vártam rá. Végül sikerült találni egy olyan kutyát akit én szerettem volna. 4 hetes korában fotó alapján döntöttem el, hogy ő az enyém lesz, sírva utaltam el a teljes vételárat és kb. hónap múlva megérkezett Vili Franciaországból. Különleges színe, jó felépítése és szép mozgása igazán sikeressé tette őt. Ő tudta magáról,hogy szép és úgy is viselkedett mindemellett valóban élvezte a kiállításokat, a figyelmet, a tapsot amit a ringben kapott. 9 champion cím birtokában ma már Vili inkább kutyabemutatókon szerepel és ott kápráztatja el a közönséget, időnként gyönyörű utódokkal ajándékoz meg minket. 1-1 Lánya és unokája is kennelünkben él.
Egy év múlva érkezett Barbi Franciaországból, és Timi Lengyelországból, akkor már megszületett a fejemben egy bizonyos típus amit én szerettem volna, tudtam mit akarok mi a célom, így a következő évben megvásároltam Matyit. Tulajdonképpen erre az 5 különböző vonalú kutyára épült tenyészetünk. Mottónk: „Tenyészteni annyi, mint években s generációkban gondolkodni.”
Kutyáink többszörös győztesek, fiatal és felnőtt champion címekkel rendelkeznek több országban, de nemcsak a kiállításokon, hanem kutyaiskolában is bizonyítanak. Az egészség, és a küllem mellett temperamentum is nagyon fontos tényező számunkra . Szeretem és Kennelünkből származó kölykök szintén sikeresen szerepelnek a kiállításon, bébi, kölyök és fiatal győztesek, sokan többszörös champion címmel rendelkeznek itthon és
külföldön is. Néhányan tenyésztőknél ajándékoznak meg csodaszép utódokkal, mások szerető családokban élnek, de ami a legfontosabb, hogy boldog kiegyensúlyozott életük van.

Természetesen a gazdik többségével szinte napi kapcsolatban vagyok, legyen akár 5 éves akár 5 hónapos, kiállítási vagy hobby kutya tulajdonosa. Külföldön élő kölykeinkről is rendszeresen kapok információkat és fotókat. Nálunk nem áll meg az élet azzal, hogy a kiskutyát kiviszik a kapun, inkább még csak ott kezdődik  igazán. Onnantól kezdve még jobban aggódok, hogy a kezeim közé született, heteken át dédelgetett, tanított kiskutyáim jól vannak e az új családjukban. Igyekszem figyelemmel kísérni a „gyerekek” életét, egyrészt próbálok segíteni a gazdiknak, amiben tudok, másrészt szem előtt tartva az utódok fejlődését tenyésztői tapasztalatokkal bővíthetem tudásomat.

Minden évben megrendezzük a THE BEST családi napot, mikor az összes nálunk született kutyát és gazdit vendégül látjuk. Ilyenkor jót beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk, játszunk és tréningezünk a kutyákkal egy igazán kedves és kellemes napot töltünk el együtt.
Ma már sajnos Brigi sincs köztünk, de utódai itt élnek velünk. Csili az unokája és Kitty a dédunokája is.
Hamarosan a tenyészetalapító Timi , Barbi és Vili kikerülnek a tenyésztésből, így már a fiatalok vették át helyüket a versenyeken. Kennelünk legfiatalabb tagja Eszti , aki Lizi és Vili lánya,Lizi másik lánya Muffin akinek apja Brigi kutyánk egyik fia (Andorra The Best). – ők képviselik a régi vonalat, mellyel tenyészetünk indult. Tavaly az év második felében és idén januárban 2 import kutyussal is bővült kennelünk Léna és Bobi akik Orosz, Amerikai és Finn vérvonalakat képviselnek, év végén, esetleg jövőre lesznek tenyésztésbe vonva. Ők
az idei évben kb. 30-40 kiállításon fognak szerepelni, itthon és külföldön egyaránt. Ezen kívül természetesen folytatódik a keresés, illetve a várakozás, hogy ismételten új kutyus kerüljön tenyészetünkbe (talán jövőre) vérfrissítés céljából. Reméljük ezekkel az írásokkal sikerült képet kapnia rólunk és kutyáinkról.